Posted in: Woningen

Tips voor het kopen en verkopen van een huis in januari

Makelaar

Tips voor het kopen en verkopen van een huis in januari

Voordat u een makelaar kiest, moet u uw budget kennen, evenals de markt voor uw type onroerend goed. Hoewel januari traditioneel geen drukke tijd is voor de vastgoedmarkt, is het nu een goed moment om uw huis verkoopklaar te maken. Uw makelaar is verantwoordelijk voor het online op de markt brengen van het onroerend goed, dus u dient de details zorgvuldig te controleren. Als er problemen zijn met uw vermelding, vertel dit dan aan uw makelaar en spreek indien mogelijk met de ombudsman voor onroerend goed.

Vraag uw makelaar om een beschrijving van de aanbieding op te stellen die de meest wenselijke kenmerken van uw eigendom benadrukt. Voeg informatie toe over populaire voorzieningen, zoals de locatie, school en lokale voorzieningen Anderz Makelaar Groningen. Wees beknopt en vermijd het gebruik van vastgoedjargon. De beschrijving van je aanbieding moet alle informatie bevatten die nodig is om de beste kopers aan te trekken. Als uw eigendom duur is, overweeg dan een commissie die hoger is dan u zou verwachten. Maar breng uw integriteit niet in gevaar. Aarzel niet om de makelaar te vragen naar de kosten van reparaties of renovaties.

Als uw eigendom een onbetrouwbare keten heeft, kunt u overwegen een multi-agentschap in te huren. Een multi-bureau heeft drie of meer agenten die voor hetzelfde bedrijf werken. De makelaars zijn verantwoordelijk voor het gelijktijdig op de markt brengen van het onroerend goed en het delen van de commissie. Een multi-bureau heeft ook het voordeel dat de agenten eerlijk blijven. Het gebruik van één enkele agent kan betekenen dat u tweemaal de commissie aan dezelfde agent betaalt. Het kan ook zijn dat u voor de duur van het contract vastzit aan een contract met de verkeerde makelaar.

Meer info over dit artikel: https://anderzmakelaar.nl/

Back to Top